Overslaan naar content

Accountmanager

Op locatie
 • Rijnsburg, Zuid-Holland, Nederland
Verkoop

Functieomschrijving

Wil jij jouw creatieve vaardigheden inzetten om onze internationale klanten te voorzien van onze prachtige bloemen? Ben jij commercieel ervaren om in te spelen op de behoefte van (potentiële) klanten en biedt jij met plezier een optimale service? Dan ben jij wat wij zoeken! Vianen Flowers heeft ruimte voor een Accountmanager. Wil je weten of dit jouw volgende commerciële uitdaging wordt? Lees dan snel verder.


Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

Als Accountmanager onderhoud jij contact met al je klanten binnen je eigen portfolio. Je zorgt adviseert jouw klanten over onze vaste producten en weet daarmee hoe Vianen Flowers kan voorzien in de vraag naar bloemen en planten. Daarnaast werk je samen met ons inkoopteam om ervoor te zorgen dat de mooiste bloemen en planten gebruikt worden voor events, seizoenen en feestdagen.


Ben jij meer vooruitstrevend aangelegd? Fantastisch! Je bent altijd vanuit het oog van de klant aan het onderzoeken of onze e-commerce nog toereikend is en onze webshop het juiste aanbod toont voor onze klanten. Ook zul je een aantal keer per jaar je klanten bezoeken in het binnen- en buitenland, want persoonlijk contact is essentieel.


Wat zullen jouw taken en verantwoordelijkheden worden?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw klanten, onderhoudt sterke relaties en voorziet de klanten in de fleurige wensen die zij hebben. Hierbij kun je denken aan het analyseren van markttrends, concurrentie en klantgedrag om de inkoop te informeren over de behoeften van onze klanten.
 • Jij bent altijd opzoek naar groeimogelijkheden en identificeert nieuwe leads en gaat daar actief mee aan de slag.
 • De concurrerende verkoopprijzen worden door jou vastgesteld waarmee jij de winst maximaliseert maar toch concurrerend blijft.
 • Het behalen van de streefmarges en het realiseren van omzet- en doelstellingen is een doel dat jij niet uit het oog verliest.
 • Je zorgt ervoor dat het betalingsgedrag van jouw klanten past bij onze voorwaarden en dat zij tijdig betalen. Hierbij krijg je hulp van onze Credit Control Team.
 • Jij streeft ernaar om zo min mogelijk klachten binnen te krijgen, maar mochten er toch klachten binnen komen, dan kunnen wij een correctie afhandeling van jou verwachten.
 • Samen met andere afdelingen zorg jij ervoor dat de klanten tevreden zijn met onze service. Je werkt dan ook samen met het Marketingteam om promotionele activiteiten te ontwikkelen en hiermee de verkoopkansen te vergroten.

Vereisten

Wat breng jij mee?

De Accountmanager die wij voor ogen hebben werkt klant- en kwaliteitsgericht en heeft een innoverend vermogen. Jij weet dat denken in mogelijkheden mooie kansen creëren voor jou en Vianen Flowers. Je kan goed en duidelijk communiceren met een vleugje humor, zodat jij positieve samenwerkingen aangaat. Ook houd jij altijd het doel voor ogen en ga je de onderhandeling aan als dit nodig is. En verder:


 • heb je minimaal een afgerond mbo-opleiding niveau 4, bij voorkeur in een relevant vakgebied zoals Inkoop, Bedrijfskunde of Bloementeelt;
 • is het werk van accountmanager in de bloemen- en plantenbranche niet nieuw en heb je enkele jaren aantoonbare werkervaring. Je hebt ervaring met het Microsoft Office-pakket en ERP- en webshopsystemen;
 • is het werk van accountmanager in de bloemen- en plantenbranche niet nieuw en heb je enkele jaren aantoonbare werkervaring.;
 • kun jij op professionele wijze schriftelijk en mondeling communiceren in het Engels. Mocht je ook nog een andere taal kunnen spreken en schrijven, dan is dit mooi meegenomen.

Het is een pré als jij voorkennis hebt van e-commerce.


Waarom kies jij voor Vianen Flowers?

Vianen Flowers is volop in beweging. Werken bij ons betekent dan ook meer dan een interessante baan. Je kunt rekenen op een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid in een platte organisatie. Als beloning voor je inzet profiteer je van goede arbeidsvoorwaarden. Wat houden deze voorwaarden in?


- Een mooi en passend salaris;

- 25 Vakantiedagen op basis van een dienstverband van 40 uur;

- Een pensioenregeling zodat je financiën goed geregeld zijn als je met pensioen gaat;

- Deelname aan ons fietsplan;

- Personeelskorting op onze bloemen;

- Een fijne werkomgeving met oog voor ontwikkeling.


Ga jij deze commerciële uitdaging graag aan? Solliciteer dan nu! Klik op de solliciteerknop en laat je cv en een korte motivatie achter. Heb jij vragen? Neem dan contact op met onze commerciële manager John van Oosten op 0683163926. Liever e-mailen? Stuur ons een bericht via pz@vianenflowers.com.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar